Γκέλλυ Σακαλόγλου, η κολλητή και χρήσιμη της κας δημάρχου Του Χρήστου Μακαρώνη

1292

Η κα Σακαλόγλου, είναι παλιά γνωστή μου. Έχω την καλύτερη άποψη, τόσο για αυτή όσο και για την οικογένειά της. Μια οικογένεια, ευαίσθητη, πραγματικά φιλόζωη. Έχει κάνει πάρα πολλά για τα αδέσποτα της πόλης μας. Έδωσε μάχες για απροστάτευτα αδέσποτα ζώα, τις περισσότερες φορές τις κέρδισε.

Η κα Σακαλόγλου, είναι προσωπική φίλη, κολλητή θα έλεγα, της κας Δέσποινας Θωμαΐδου, χρόνια τώρα. Και εδώ να ξεκαθαρίσω κάτι, πριν συνεχίσω. Δεν έχω πρόβλημα με αυτό, δεν με νοιάζει, ούτε φυσικά με ενοχλεί.  Εκείνο που με ενοχλεί στον καθένα είναι η δημόσια παρουσία του, ο τρόπος που λειτουργεί σε σχέση με τον πολίτη. Η ιδιωτική ζωή του καθενός είναι σεβαστή, ιδίως από εμένα. Το ίδιο και οι φιλίες του. Το ξέρετε, χρόνια τώρα, αυτό είναι η αρχή μου.

Στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, κατάφερε, να είναι η πρώτη σε ψήφους, υποψήφια δημοτική σύμβουλος στη δημοτική παράταξη “ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ”. Η νέα δήμαρχος της πόλης μας, της ανέθεσε τη θέση της αντιδημάρχου καθαριότητας, που η προηγούμενη δημοτική αρχή του κ. Ηρακλή Γκότση, δυστυχώς την είχε αφήσει στον αυτόματο πιλότο, ή σωστότερα σε αντιδήμαρχο που δεν είχε διάθεση και χρόνο να ασχολείται υπεύθυνα με αυτή και το όποιο θετικό αποτέλεσμα, ερχόταν, τις περισσότερες φορές, από την προσωπική διάθεση και ευθύνη των εργαζομένων της υπηρεσίας! Δεν φτάνουν τα ωραία λόγια για να γίνονται έργα και να υπάρχουν αποτελέσματα. Ούτε το να κρατάς μια καρέκλα ευθύνης – εξουσίας και να το “παίζεις” κάποιος. Πρέπει, σε ό,τι σου αναθέτει κάποιος να φέρνεις άμεσα αποτέλεσμα, όχι να πληρώνεσαι και να το παίζεις εξουσία… Αυτό που βλέπαμε, δηλαδή, στον τελευταίο αντιδήμαρχο καθαριότητας της πόλης μας επί Γκότση. Θα μπορούσε να πετύχει πολλά, γιατί είχε τα προσόντα, αλλά δεν είχε τη διάθεση να το κάνει. Αρκούνταν στη θέση και τα παραμύθια, στολισμένα με ωραία λόγια… Του το είχα εκφράσει δημόσια, να προσέχει, να αλλάξει πράγματα, αλλά εγώ τα έλεγα εγώ τα άκουγα… Τέλος πάντων, δεν είναι αυτός το θέμα μας, αλλά η νέα αντιδήμαρχος, κα Σακαλόγλου. Η καθαριότητα θέλει πυγμή, να καταλάβουν  οι συγκεκριμένοι δημοτικοί υπάλληλοι, οι εργάτες της καθαριότητας (όχι όλοι ευτυχώς, γιατί υπάρχουν και οι υπεύθυνοι που προσφέρουν έργο), που σταθερά τεμπελιάζουν ενώ πληρώνονται καλά και παίρνουν και τα ένσημά τους, ότι θα πρέπει να δουλέψουν, για αυτά που τους πληρώνουν όλοι οι δημότες της πόλης μας. Να αρχίσουν να λειτουργούν σωστά τα πάντα εκεί, να υπάρχει προγραμματισμός και έλεγχος αποτελεσμάτων. Να έχει η νέα αντιδήμαρχος και η δήμαρχος, την πραγματική εικόνα από την κατάσταση καθαριότητας σε όλες τις γειτονιές. Να επιβραβεύονται οι εργάτες στην καθαριότητα που παράγουν έργο και να επιπλήττονται αυτοί που αδιαφορούν συστηματικά. Να μπει μια τάξη, έστω και αν πολλοί δεν την θέλουν εκεί μέσα για διαφορετικούς λόγους ο καθένας.

Και για τη δημοτική συγκοινωνία, ο θεός να την κάνει τέτοια, μια καλή λύση είναι να αγοραστούν τρία νέα λεωφορεία για τη Νέα Ιωνία και τις ανάγκες της και ο προγραμματισμός των δρομολογίων να καλύπτει περισσότερες ανάγκες, όπως και την επικοινωνία με γειτονικούς δήμους, το Γαλάτσι, τη Νέα Φιλαδέλφεια, που δεν έχουν συγκοινωνία προς τα εκεί εξυπηρετική για τους δημότες μας.

Το ανεξάρτητο δημοσιογραφικό μας δίκτυο, αλλά και εγώ προσωπικά, εύχομαι στη φίλη αντιδήμαρχο κα Σακαλόγλου, καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο της. Εμείς, θα γράφουμε την άποψή μας και ό,τι θετικό γίνεται θα έχει τη θέση του στην ενημέρωσή μας. Γιατί δεν κρύβουμε την αλήθεια, όποια κι αν είναι αυτή.

GOLD Διαφήμιση