Μια πρώτη κριτική μου τοποθέτηση στη δημοτική αντιπολίτευση της Νέας Ιωνίας… Του Χρήστου Μακαρώνη

1028

Είναι αρχή μου να βλέπω όλες τις παραμέτρους, είτε αφορούν τη δημοτική αρχή και την κα Δέσποινα Θωμαΐδου είτε την δημοτική αντιπολίτευση. Έτσι τώρα ήρθε η ώρα -κατά τη δική μου άποψη πάντα- να μιλήσω και για την αντιπολίτευση στο δήμο Νέας Ιωνίας και τα λάθη της! Δυστυχώς είναι πολλά και κόστισαν και στην ίδια, αλλά και στην πόλη μας.

Λέω πάντα τα πράγματα με το όνομά τους και δεν κοροϊδεύω, όπως κάνουν πολλοί από τους 41 δημοτικούς συμβούλους, που εμείς με την ψήφο μας τους στείλαμε στο δημοτικό συμβούλιο. Και όπως λέει και ο κ. Άρης Χατζησαββίδης, ότι μας αξίζει έχουμε… Συμφωνώ και επαυξάνω…

Θα αναφερθώ πρώτα στην αιώνια αξιωματική αντιπολίτευση. Εδώ θα στεναχωρήσω φίλους μου και μη, αλλά η αλήθεια είναι πικρή. Το πάθημα, δυστυχώς δεν έγινε μάθημα στον επικεφαλής της κ. Παναγιώτη Μανούρη και από ότι φαίνεται ούτε θα γίνει… Η γιαγιά μου έλεγε όλοι κάνουμε λάθη και τα λάθη είναι ανθρώπινα, όμως το πάθημα πρέπει να γίνεται μάθημα…. Όταν λοιπόν επαναλαμβάνονται λάθη λες, ο καθένας μας δηλαδή, καλά να πάθει ας πρόσεχε. Είναι βαριά κουβέντα αυτή και εγώ δεν θα την πω μέχρι στιγμής, μετά δεν ξέρω.

Οι εκλογές και αυτό θα έπρεπε να το γνωρίζει καλά ο κ. Παναγιώτης Μανούρης, όπως και οι άλλοι επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, δεν κερδίζονται με το να είσαι κλεισμένος σε ένα γραφείο και να συναντάς κάποιους αρεστούς και μόνο. Και να έχεις κλειστή την πόρτα στους υπόλοιπους. Ή να βάζεις να τηλεφωνεί σε συνεργάτες και φίλους σου, ένα άλλο πρόσωπο και όχι εσύ ο ίδιος. Αυτό δείχνει αλαζονεία ξεκάθαρα κ. Μανούρη. Όχι βέβαια πως η κα Θωμαΐδου, δήμαρχος Νέας Ιωνίας, δεν κάνει και αυτή τα ίδια σε αυτούς που της τηλεφωνούν, όμως αυτή πάντα το έκανε αυτό….

Το 2014 κερδίζατε και πάλι πριν κλείσουν οι κάλπες, το 2019 κερδίζατε και πάλι πριν κλείσουν οι κάλπες… Λυπάμαι που το λέω, αλλά ισχύει απόλυτα, μετά την καταμέτρηση ψήφων κερδίζεται ο δήμος και όχι πριν με τα λόγια που κτίζεις ανώγια και κατώγια, όπως λέει ο σοφός λαός μας.

Κε Μανούρη, εάν θέλετε πραγματικά να γίνεται δήμαρχος της πόλης μας, θα πρέπει άμεσα να αλλάξετε συμπεριφορές και τρόπους, να ακούτε και τους άλλους, όχι μόνο τον εαυτό σας. Κανείς δεν είναι αλάθητος, ούτε ο πάπας… Βγείτε στον κόσμο ο ίδιος και δείξτε του το έργο σας και τις προτάσεις της παράταξής σας.

Εδώ να θυμίσω σε όλες και όλους, πως είναι η μόνη δημοτική παράταξη, η “ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ”, που είχε έτοιμο, μελετημένο και λεπτομερή πρόγραμμα, άμεσα εφαρμόσιμο, για τη Νέα Ιωνία, κάτι που άλλες παρατάξεις δεν είχαν και περιορίζονταν σε γενικόλογα. Τώρα αν δεν έγινε γνωστό όπως έπρεπε είναι ευθύνη του επικεφαλής και μόνο.  Κρίμα για την πόλη μας όμως, γιατί θα είχε μια άλλη πορεία σήμερα.

Αλλάξτε νοοτροπίες και μυαλά κ. Μανούρη, εάν θέλετε να γίνετε κάποτε δήμαρχος. Ίσως και να μη θέλετε, κρατώντας αυτή τη στάση… Παραλίγο να ξεχάσω να αναφέρω και τον βρώμικο πόλεμο που υπέστη προεκλογικά ο κ. Μανούρης από πρόσωπα των παρατάξεων και από μέλη ενός κόμματος. Για να κερδίσουν ψήφους σε βάρος της αλήθειας… Υπάρχουν και αυτά, που είναι πάντα καταδικαστέα, από όπου και αν προέρχονται.

Τώρα όσον αφορά τις άλλες δημοτικές παρατάξεις και τους επικεφαλής, τι να πει κανείς, τσάμπα μάγκες κάποιοι, αυτό φυσικά φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου της πόλης. Γιατί το να λες συνέχεια λόγια χωρίς αντίκρισμα, ανέξοδα, στο χώρο του δημοτικού συμβουλίου, προσωπικά εμένα δεν μου λέει τίποτα. Περιμένω να δώ να συνοδεύονται από έργα και δράσεις, όχι μόνο λόγια παχιά και κούφια!

 

Υ.Γ. Όπως έχω το δικαίωμα και την υποχρέωση να γράφω και να σχολιάζω τη δημοτική αρχή, έτσι έχω το δικαίωμα και την υποχρέωση ως δημότης και ως δημοσιογράφος, να σχολιάζω τις πράξεις και τις συμπεριφορές της αντιπολίτευσης του δήμου.

GOLD Διαφήμιση